12 Mart 2018 Pazartesi

İnanç Kendi Kendine Telkinle Oluşturulabilen Zihinsel Bir Durumdur

inanç ile ilgili görsel sonucu

İnanç Kendi Kendine Telkinle Oluşturulabilen Zihinsel Bir Durumdur.
Bu cümlenin etkisinin ne kadar büyük olduğunu,gücünü anlarsanız kendinizde değiştirmek istediğiniz her şeyi değiştirebileceğinizi, hayatınızı istediğiniz duruma getirebileceğinizi anlarsınız. 
Kendi kendine telkin yani insanın kendi kendine söylediği her şeydir. Ve bunun olumlu olması yada olumsuz olması fark etmez. Kişinin kendi kendine tekrar ettiği şeye, doğru olsun veya olmasın, en sonunda inandığı bilinen bir gerçektir. Her insan , zihnini işgal etmesine izin verdiği egemen düşünce yüzünden şu anda olduğu insandır. Kendimize söylediğimiz cümleler bizi biz yapar. 
Şu an z ihninizde hakim olan düşünce neyse hayatınıza da onu çekersiniz. Çünkü insan kendisi ile uyum halimdeki titreşimleri çeker. 

kim üzebilir seni senden başka şiiri ile ilgili görsel sonucu

Herhangi bir duygunun heyecanıyla birleştirilen düşünceler, benzer düşünceleri çeken "mıknatıslı" bir güç oluşturur.
Şimdiye kadar olumsuz etkilere maruz kaldığınız bir çevrede yaşıyor olabilirsiniz ama bu etkileri ömür boyu üzerinizde taşımak zorunda değilsiniz. Sadece bunları fark edip kurtulmaya karar vermeniz gerekmektedir. 
HASTALANDIRMA GÜCÜN VARSA, İYİLEŞTİRME GÜCÜN DE VARDIR.
Kendi kendine telkin iyileştirme gücü tekniğidir. Bilinçaltı yapıcı ve yıkıcı düşünce dalgaları arasında ayrım yapmaz. Ona verilen malzemeyle , yani düşünce dalgalarımızla çalışır. Sadece ne yapmak, ne olmak istediğinize karar verip o yönde telkinlerde bulunun. 
Bir söz vardır "40 kere söylersen olur". Bizde zihnimizde sürekli tekrar edersek bizim gerçeğimiz olur. O halde bunu kendi menfaatimize kullanmalıyız ve olumlu telkin çalışması yapmalıyız. Yani insanın çabası olmadan hiç bir şey değişmez. Her gün bir süre ayırıp istediğimizde yönde telkinler vererek bunu bir süre sonra alışkanlık haline getirebiliriz ve değişim o zaman olur. 
Değişmek ve gelişmek için inancın gücü tartışılmaz ve inancı oluşturabilmek içinde kendi kendine telkin çok önemli. İnanç Kendi Kendine Telkinle Oluşturulabilen Zihinsel Bir Durumdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder